Om meg


Jeg er Trine Hakkebo Brandeggen. Som kunstner er jeg fascinert av stilleben, motivet i seg selv er ikke spesielt viktig for meg. Jeg studerer formenes proporsjoner og struktur for å kunne manipulere med former, flater og farger for å skape den stemmingen jeg ønsker i bildene.

Jeg har studert 7 år ved Christiania kunstakademi i Oslo. Tiden der har betydd mye for min utvikling som kunstner.

Kunst for meg er som musikk. Man må ha en balanse mellom det teoretiske og det emosjonelle. Farger, flater, former, lys og skygge etc.  Alt skal henge sammen som i et musikkstykke.

 

Jeg liker å starte min arbeidsdag med å blande farger og lage små nonfigurative malerier uten fokus på form. Dette gjør jeg for å holde kvaliteten på fargene ved like og for å være løs og ledig med mine penselstrøk. Som medium bruker jeg oljefarger og blyant.

Når jeg går inn i en prosess og studerer et motiv bruker jeg gjerne noen måneder. Resultatet blir ofte flere forskjellige malerier av samme motiv.  Belønningen for strevet er et slags sug i magen blandet med en lykkefølelse mens man er i prosessen. Når man nærmer seg målet er det som å være i slutten av en altoppslukende bok. Man vil gjerne komme til slutten, men vil heller ikke at prosessen skal ta slutt.

Heldige meg som har min lille familie som holder meg tilbake på planeten jorden…: D

Jeg lager håndkolorerte print  av utvalgte malerier og tegninger. Hver bilde kan derfor betraktes som et originalt kunstarbeide i og med jeg jobber videre på hvert bilde. Arbeidene blir signert og nummerert i små opplag

Privat er jeg bosatt på Nesodden med mann og to barn. Jeg er født og oppvokst på Grønland der jeg lærte å snakke grønlandsk og dansk i tillegg til norsk. Som 15 åring flyttet jeg hjem til havgapet på Frøya i Sør-Trøndelag sammen med mine norske foreldre.

Ta gjerne kontakt med meg på email dersom du har spørsmål eller bare vil gi litt respons. Jeg leser alle mine mailer. Klikk gjerne på nyhetsbrev for å motta brev fra meg. Følg meg gjerne på Facebook og Pinterest

Håper du liker mine arbeider.

Trine

 

Meld deg på mitt nyhetsbrev